Cum foarte multa lume dupa ziua de ieri m-a intrebat care este raspunsul la testul de inteligenta din articolul trecut (chiar foarte multa), am spus sa fac un post separat si sa va explic in amanunt cum sta treaba.

Ce nimeni nu intelege (chiar nimeni, nici eu sincer nu am inteles la inceput) este ca nu exista raspuns. Da, ati auzit bine : NU EXISTA RASPUNS. Sa incercam sa analizam 🙂 . Daca ati fi luat sa rezolvati logic problema, asa cum ati fi rezolvat-o, v-ar fi iesit la un moment dat, in maxim o zi de la rezolvarea ei, cu foaie si creion separat (eu am reusit in notepad), v-ar fi iesit asa:

A. Casa 1=galbena/olandez/apa/pisica/Down Hill
B. Casa 2=albastra/danez/ceai/cal/Carlbrough
C. Casa 3=rosie/britanic/lapte/pasare/Pas mal
D. Casa 4=verde/german/cafea/………../Rustguns
E. Casa 5=alba/suedez/bere/caine/Wind Fill

Deci cam in acest fel s-ar termina problema, oricum ai lua-o. S-ar termina ca germanul, are un animal necunoscut, deci ACVARIUL CU PESTI. Asa mi-a dat si mie sincer, la fel am gandit si am ajuns la acelasi rezultat. Dar apoi, cautand pe net daca aceasta este metoda corecta am dat de urmatorul raspuns. Se spunea ca acelasi lucru a fost zis de Einstein.

  • Raspunsul lui Einstein este urmatorul :
    Einstein give us a puzzle like this, for he stressed examining assumptions, and once wrote: “The important thing is to not stop questioning.”
  • The Real Solution to the Einstein test
    Are you sure that the German has a FISH ? Isn’t it possible for him to have a TIGER ? Who say that the fifth per should be a fish ?

Care este ideea?

Cine a specificat ca animalul lipsa sunt pestii? Cine a spus ca daca germanul are un animal necunoscut, aceia ar fi fost pestii? Cum este si raspunsul in limba engleza, germanul poate avea tigrul. Raspuns final nu exista: deoarece Einstein a facut testul pentru mintile prea ocupate ale noastre, ca sa iesim din rutina zilnica, si pentru a nu inceta sa ne punem mereu intrebari. Asta ar fi fost singurul si unicul raspuns posibil.

Post scriptum: Mai exista o eroare care s-a strecurat in textul problemei. In enuntul testului, se spunea ca fiecare persoana are cate un animal. Hopa-sha. Deci ce cauta “pestii” acolo, substantiv la plural. Si in legatura cu procentul de 98%, s-a dovedit ca intr-o oare-care masura niciunul dintre noi nu prea a fost capabil sa il rezolve.

One thought to ““Testul de inteligenta a lui Einstein” – Mult asteptatul raspuns”

  • Stef

    te pricepi.. ce masa:P

Comments are closed.