Desi nu suport aceasta zi, tin sa va urez tuturor Happy Valentine’s Day. Am zis ca ar fi putin mai interesant daca as incepe mai intai cu urarile si apoi cu continutul.

De ce nu o suport? Din simplul motiv pentru care cred ca nu este deloc necesara. Daca tii cu adevarat la persoana iubita, atunci nu trebuie sa astepti tot anul o amarata de zi de 14 februarie ca sa ii spui “Te iubesc”. Ar trebuii sa ii spui asta zilnic si sa stii sa iti exprimi sentimentele fata de ea/el. Pentru asta, imi pare rau, dar nu exista nici o magie.

Eu cred ca toata tevatura asta a fost creeata de niste oameni destepti de marketing, care doreau sa isi vinda chinezariile de inimioare si ursuleti de plus (ca sunt chinezarii, ce naiba) si nereusind sa-si atinga potentialul au zis sa lanseze in media conceptul asta, poate si-or face vanzare. Si uite pana unde s-a mers, ca acum se face un comert imens la dulcegariile de plastic (si nu numai) in aceasta zi speciala. Si a ajuns boala asta si la noi, de toti fraierii cumpara la pitipoance cadouri, numai ca sa intre sub pielea lor, ca altceva oricum nu le iese.

Bine inteles mai exista si dragostea adevarata, cu cadouri adevarate oferite din inima si d-astea, dar nu e piperat si nu pot scrie pe blog, asa-i??

Si inchei prin a va spune ca am participat la un concurs de iluzionism. Acesta s-a tinut pe forumul Asociatiei Magicienilor si Iluzionistilor din Romania (A.M.I.R). Tema a fost bine-nteles “Valentine’s Day Magic”. Va rog sa-mi tine-ti pumnii ca sa castig. O zi buna si ganditi in afara normelor impuse de societate!

Update 2017 despre Valentine’s:

Articolul de mai sus reprezinta gandurile mele exprimate la varsta de 16 ani. Desi profunzimea gandirii mele (imi place sa cred ca) s-a schimbat radical, filozofia pragmatica esentiala a ramas aceeasi. Deci da, tot nu suport Valentine’s Day.

Alta sursa interesante: https://www.buzzfeed.com/alanamassey/in-defense-of-valentines-day?utm_term=.axe6XGzQPW#.cn3Rp1bykG

6 thoughts to “Go Chuck Yourself, Valentine’s Day

 • Andreea

  Conform unei legende, Valentin a fost primul care a trimis o felicitare. In timp ce era in inchisoare, se spune ca s-a indragostit de o tanara, care se pare pare ca era fiica temnicerului si care il vizita in timpul intemnitarii. Inainte de a muri, Valentin i-a scris fetei o scrisoare, in care a semnat “From your Valentine”, exprimare care se foloseste si astazi.
  Desi adevarul din spatele legendei este pierdut in istorie, povestile il auroleaza ca un barbat simpatic, eroic si, mai ales, romantic. Nu este de mirare ca in Evul Mediu, Valentin era unul dintre cei mai populari sfinti in Anglia si Franta.

  P.S: Nu e nevoie sa astepti ziua de 14 februarie ca sa-i spui persoanei iubite ce simti.”cred ca nu este deloc necesara”……..este vre-o sarbatoare necesara?:))))…Totusi sa nu uitam ca este o traditie…;))

 • Andreea

  Succes la concurs!

 • cipyk

  @Concurs: Concursul s-a terminat. Am iesit pe locul 4!
  Am primit totusi un premiu, un super pachet de carti ca premiu de participare si o opinie sincera de la un master-magician. 🙂 Sunt foarte bucuros. O sa pun o poza cu pachetul cand ajunge:D.

  @Valentine’s Day: Ai dreptate. Atata timp cat se fac gesturi din inima sunt de acord cu traditia. Dar cat timp totul tine de marketing si alte prostii mi se pare o aberatie.

 • Black Rose Deea

  mda,corect;))ah,vezi ca ti-am lasat inca o leapsa la mine pe blog,daca vrei sa o faci:-??pupi

  Sanatate!

 • Raisa (:

  Ceva de admirat. Bravo Cipyk. :)!

 • Adela

  Ai dreptate in mare parte cu “Valentine`s Day” dar exista si unele aspecte care sunt putin mai practice. In restul anului bineinteles ca oamenii isi spun cat se iubesc si le arata partenerilor dar este o zi in care te poti elibera de toate grijile si de programul incarcat si ii poti rezerva intreaga zi partenerului . Majoritatea oamenilor au foarte putin timp de petrecut cu partenerul si imi place sa cred ca Valentine`s Day este o zi in care toate cuplurile isi fac timp pentru a fi impreuna si a se bucura la maxim de dragoste lor . Pupic !

Comments are closed.